2013 m. liepos 7 d., sekmadienis

Vasariškas mėlynių ir bananų pyragas

Vasara - tai nuostabus metas, kuomet gatvės pilnos laimingų žmonių, soduose pilna namais kvepiančių  daržovių ir vaisių, o miškai pilni vitaminų - žemuogių ir mėlynių...

Po poilsio savaitgalio grįžusi namo radau pilną dubenį mėlynių ir sumaniau paeksperimentuoti, taigi dalinuosi savo vasariško mėlynių ir bananų pyrago receptu.


Reikės:
200 g sviesto
3 kiaušiniai
pusė indelio saldaus kondensuoto pieno
3 vidutinio dydžio bananai
250 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
nepilna stiklinė mėlynių

1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Kambario temperatūros sviestą išplakame su kiaušiniais. Kiaušinius įmušame vieną po kito juos gerai įplakdami į sviestą.
3. Į sviesto ir kiaušinių masę supilame pusę indelio kondensuoto pieno ir išplakame.
4. Bananus sutriname šakute ir sudedame į kiaušinių masę ir dar kartą gerai išplakame.
5. Suberiame miltus ir kepimo miltelius ir išmaišome.
6. Į išmaišytą masę suberiame mėlynes, atsargiai išmaišome, kad mėlynės nesusitrintų.
7. Visą masę supilame į sviestu išteptą kepimo formą ir pašauname į orkaitę 45 min. Iškeptą pyragą atvėsiname, ant viršaus užbarstome mėlynių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą