2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas "Brownie"

Šį amerikietišką pyragą "Brownie", kurį prapjovus išbėga tirštas šokoladas, norėjau pabandyti iškepti jau labai seniai. Pirmą kartą iškepus jis pavyko tobulai, tiesiog tirpo burnoje. Antrą kartą kepant jis buvo sausas, perkeptas, trečią kartą kepant - skystas kaip kakavinis liukras. Kepant šį pyragą labai svarbu kiek laiko jį kepame, tad nenuleidau rankų ir šiandieną sumaniau vėl pabandyti iškepti ir kagi, pavyko tobulai kaip ir pirmąjį kartą. Taigi šiandieną dalinuosi šiuo receptu.


Reikės:
150 g miltų
žiupsnelis druskos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
200 g pieniško šokolado
180 g sviesto
200 g cukraus
4 dideli arba 5 maži kiaušiniai

gera sauja mėgstamų riešutų (nebūtina)
2 šaukšteliai cukraus pudros

1. Įkaitiname orkaitę iki 160°C temperatūros. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius.
3. Garų vonelėje ištirpiname sviestą ir šokoladą, kol šokoladas ir sviestas ištirps bei taps gražia, vientisa mase.
4. Šokolado ir sviesto masę perpilame į kitą, didesnį dubenį, suberiame cukrų ir išplakame. Išplakus po vieną įmušame kiaušinius juos gerai išplakdami.
5. Į šokolado masę suberiame miltų mišinį. Mišinį beriame per tris kartus, vis išmaišydami tešlą.
6. Paruoštą tešlą supilame į kepimo popieriumi  išklotą kepimo indą ir paskirstome masę kuo tolygiau. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.Atidžiai stebime kepimo laiką, nes šį amerikietišką šokoladinį pyragą, labai svarbu išimti iš orkaitės ne per anksti ir ne per vėlai. Likus 5 paskutinėms kepimo minutėms mediniu pagaliuku patikriname pyrago konsistenciją, jei dar pyragas per daug skystas temperatūrą padidiname iki 200°C. 
7. Iškeptą pyragą atvėsiname. Apibarstome cukraus pudra ir mėgstamais riešutais.

Skanaus!
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą