2014 m. sausio 4 d., šeštadienis

Šokoladiniai keksiukai su Rududu

Praėjusių metų "topas" buvo šokoladiniai keksiukai su Rududu. Keksiukus pamėgo visi mano draugai, pažįstami ir šeimos nariai, tad jie buvo kepami įvairiausioms progoms - mergvakariui, einant į svečius, priimant svečius, kelionės metu nepraalkti, Kalėdiniam draugų susibūrimui ir kt. Taigi, manau, kad šį keksiukų receptą pamėgs ir visi, kurie dar neragavo šių keksiukų.
Reikės:
200 g. pieniško šokolado
250 g. sviesto
3 kiaušiniai
200 g. cukraus (geriausiai tiktų rudasis „Farinas“ cukrus, tačiau jo neturint, tinka ir paprastas rudasis cukrus, ir paprastas baltasis cukrus)
150 g. miltų
2 šaukštai tamsios nesaldintos kakavos
žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
virto sutirštinto pieno "Rududu"

1. Garų vonelėje ištirpiname sviestą ir šokoladą, kol šokoladas ir sviestas ištirps bei taps gražia, vientisa mase.
2. Dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius.
3. Kitame dubenyje lengvai suplakame kiaušinius su cukrumi.
4. Ištirpinto šokolado masę įpilame į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišome.
5. Į kiaušinių su šokoladu masę po truputį suberiame miltus ir gerai išmaišome.
6. Jei turima laiko, gautą masę įdedame į šaldytuvą ir palaikome bent valandą. Šaldytuve pabuvusi masė bus tvirtesnė ir bus patogiau ją sudėti į keksiukų formeles.
7. Jei tešlai atšaldyti laiko neturime, tuomet tešlą supilame į keksiukų formeles. Į paskirstytą tešlą dedame po pusę šaukštelio rududu ir viską dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitė. Kepame apie 25-30 min.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą