2014 m. sausio 4 d., šeštadienis

Silkių užkandis kitaip - "Silkių mojito"

Dar vienas receptas, kurį išbandėme Estijoje buvo silkės file su žaliosiomis citrinomis, avokadu ir mėtomis. Receptas tikrai įdomus, skonis taip pat ;). Recepto autorystė priklauso Virtuvės mitų griovėjas ir jį galima rasti jų pirmoje knygoje "7 ingredientai".

Reikės:
4 marinuotos silkių filė
2 žaliosios citrinos
1,5 saujos šviežių mėtų
2 šaukšteliai cinamono
1,5 šaukšto rudojo cukraus
2 prinokę avokadai
juodųjų pipirų

1. Į grūstuvę supilame išspaustas citrinos sultis, suberiame smulkiai pjaustytas mėtas, įberiame cinamono, rudojo cukraus, pipirų ir sugrūdame.
2. Avokadą ir silkių file smulkiau supjaustome, įtarkuojame pusę žaliosios citrinos žievelių ir sumaišome su paruoštu padažu.
3. Paruoštą silkių masę galima uždėti ant itališkos duonos ciabatta arba valgyti vieną.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą