2013 m. kovo 30 d., šeštadienis

Dvi morkų pyrago variacijos Velykiniam tortui

Šv. Velykos jau visai čia pat, visi nuo pat ankstyvo ryto ruošiasi šiai šventei, kas pyragus kepa, kas suktinius suka...
Kadangi už lango dar žiema, o šiai pavasario šventei norisi kažko vasariško noriu pasiūlyti kelias morkų pyrago variacijas, kurios tikrai gali būti pritaikytos Velykiniam tortui.

Velykinis morkų tortas su riešutais ir šokoladiniu glaistu
 
Reikės:
175 g cukraus
200 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1 apelsino nutarkuotos žievelės
2-3 arb. š. cinamono
lazdyno ar kitokių riešutų
2 kiaušiniai 
150 ml aliejaus
200 g tarkuotų morkų

Glaistui
250g minkšto sūrio (Philadelphia)
100g cukraus pudros
175g pieniško šokolado
1. Dideliame dubenyje sumaišome cukrų, miltus, kepimo miltelius, nutarkuotą apelsino žievelę, cinamoną ir susmulkintus riešutus. 
2. Atskirame inde išplakame kiaušinius su aliejumi.
3. Kiaušinių plakinį išmaišome su biriais ingredientais. Gerai išmaišius suberiame sutarkuotas morkas ir gerai išmaišome.
4. Visą masę supilame į kepimo formą, išteptą sviestu ir kepame apie 60 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Iškepus biskvitą jį ataušiname.
5. Šokoladą išlydome virš vandens vonelės, jį sumaišome su sūriu ir cukraus pudra ir gerai išplakame  elektriniu plaktuvu. 
6. Atvėsintą biskvitą perpjauname pusiau. Ant vienos pusės dedame pusią padaryto glaisto jį gerai išlyginame, tada ant viršaus dedame antrą biskvito gabalą, jį šiek tiek paspaudžiame ir ant viršaus vėl supilame likusią pusę glaisto.
7. Ant viršaus pagal skonį ir norą pabarstome smulkintų riešutų ir dedame į šaldytuvą 8-10val. kad glaistas sustingtų ir įsigertų.

Morkų ir avokadų tortas "Geltona žalia"

Šią torto kombinaciją sugalvojau perskaičius irri-style.blogspot.com pasidalintą įrašą  "Avokadų / aguonų tortas "Avocado" - beveik 100 % avokadinis..." Tortas iš avokado atrodė, tikrai įdomus, tad pridėjusi jau anksčiau aprašytą morkų biskvitą gavosi tikrai skanus variantas.

Reikės:
Morkų biskvitui
175 g cukraus
200 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1 apelsino nutarkuotos žievelės
2-3 arb. š. cinamono
lazdyno ar kitokių riešutų
2 kiaušiniai 
150 ml aliejaus
200 g tarkuotų morkų

Avokadų biskvitui
50 g minkšto sviesto
2 maži gerai prinokę avokadai
180 g cukraus
4 kiaušiniai
100 g miltų
50 g aguonų
50 g migdolų miltų (smulkiai sumaltų migdolų)
1 arb.š. kepimo miltelių
2 valg. š. citrinos sulčių
 
Pertepimui
100 g minkšto sviesto
500 g minkšto sūrio (Philadelphia)
200 g cukraus pudros
1.  Morkų biskvitą iškepame kaip aprašyta anksčiau.
2. Nulupame avokadų odelę, išimame jų kauliukus, avokadų minkštimą supjaustome gabaliukais ir smulkintuvo pagalba sutriname į vienalytę masę. Sudedame minkštą sviestą, suberiam cukrų - viską labai gerai išplakame.
3. Į masė po vieną sudedame kiaušinių trynius ir išplakame iki vientisos vienalytės masės.
4. Atskirame inde suberiame miltus, aguonas, migdolų miltus, kepimo miltelius ir išmaišome. Paruoštą sausą mišinį šaukštas po šaukšto įmaišome į avokadų masę. Supilame citrinų sultis, išmaišome.
5. Iki standžių baltų putų išplakame kiaušinių baltymus su žiupsneliu smulkios druskos. Labai atsargiai juos įmaišome į avokadų/aguonų masę.
6. Kepimo formą ištepame sviestu, sukrečiame paruoštą tešlą, išlyginam paviršių ir kepame 50 minučių 200 laipsnių orkaitėje. 
7. Iškeptus biskvitus atvėsiname.
8. Ruošiame kremą pertepimui: Sviestą kartu su sūriu ir cukraus pudra išplakame plaktuvu.
9. Abudu biskvitus, jei jie gaunasi gerai iškilę galima perpjauti pusiau ir tuomet visas dalis "sulipinti" paruoštu kremu. Likusiu kremu aptepame torto kraštus ir viršų. Papuošiame smulkintais migdolais.

Skanaus ir gražių švenčių :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą