Šį sūrų moliūgų puragą pamėgo visi, kurie jį valgė. Už jo receptą tenka padėkoti virtuvės guru Beatai Nicholson. Šį ypač rudenišką pyragą tenka gaminti ne tik rudenį, bet ir gūdžios žiemos vakarais. Kol šaldiklyje yra moliūgo, šis pyragas kepamas įvairiausiomis progomis, praėjusiais metais jis tapo Kūčių vakaro vinimi. Taigi viskas nuo pradžios.
Reikės:
Geros skilties supjaustyto moliūgo
Šlakelio alyvuogių aliejais
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
Žviežio arba džiovinto rozmarino
Šaldytos bemielės tešlos
1 vidutinio dydžio balto varškės siūrio
Geros saujos špinatų
1 pakelio fetos sūrio
1 kiaušinio
Kmynų arba moliūgo sėklų
1. Pirmiausiai pasiruošiame moliūgus. Šviežias arba atšildytas moliūgo skilteles sudedame į skartą išklotą kapimo popieriumi. Moliūgus apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska, pipirais ir rozmarinu.
2. Taip paruoštus moliūgus kepame 180 laipsių orkaitėje, tol kol jie suminkštės (apie 20 min).
3. Iškeptus moliūgus atvėsiname.
4. Iškočiojame vieną šaldytos tešlos lakštą, dedame jį į skardą išklotą kepimo popieriumi.
5. Ant paruoštos tešlos pagrindo dedame iškeptus moliūgus. Tešlos pagrindas turi būti visas padengtas keptais moliūgais. Paliekame tik apie 2 cm tešlos kraštelį, kad pabaigoje galėtume sutvirtinti pyrago kraštus.
6. Ant moliūgo dedame griežinėliais supjaustytą baltą varškės sūrį, ant jo smulkiai supjaustytus špinatus ir griežinėliais supjaustytą fetos sūrį.
7. Iškočiojame antrą šaldytos tešlos lakštą ir juo apkliojame visą purago įdarą.
8. Pyrago kraštus apspaudžiame šakute arba prispaustus kraštelius užsukame, lyg darytume kibiną. Taip sutvirtinus pyragą, jo įdaras kepdamas tikrai neišbėgs.
9. Pyrago viduryje padarome skylutė, kad kepdamas pyragas neišsipūstų, o tolygiai keptų.
10. Išplakame kiaušinį ir juo aptepame visą pyragą.
11. Pyrago viršų apibarstome druska ir kmynais arba jei jų neturite ar nemėgstate, moliūgo sėklomis.
12. Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30-45 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą