2014 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Pyragas su šokolado gabaliukas arba pyragas, kuriam niekas neatsisakys

Prieš mano šokoladinių keksiukų "erą", visų mėgstamiausias buvo mano gaminamas pyragas su šokolado gabaliukais. Pyragas gaminamas labai paprastai, tačiau jis visus papirkdavo tuo, kad būdavo ne sausas, bet drėgnas retkarčiais net sunkokas. 
Turbūt visi, kuriems teko valgyti šį pyragą, jis asocijuojasi su vienų Naujųjų metų šventimu, kuomet po smagaus Naujų metų sutikimo, ryte jis buvo kaip geriausia sielos atgaiva ;)
Prisiminusi šį pyragą, šį savaitgalį jį pateikiau visai kitame amplua ir žinoma visi buvo juo sužavėti. 
Taigi pasiruošiam ir kepam ;)

Pyragui reikės:
3 kiaušinių
1 stiklinės cukraus (galima pakeisti ir cukraus pudra, tuomet jos reikės šiek tiek mažiau)
250 g. miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
150 g. aliejaus
150 g. grietinės
1 plytelės patinkančio šokolado
sauja mėgstamų suskaldytų riešutų
1 taurelės likerio

1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
2. Grietinę sumaišome su aliejumi. Masę maišome tol kol ji taps vientisa mase.
3. Grietinės ir aliejaus masę po truputį supilame į miltus ir gerai išmaišome.
4. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi. Išplaktą masę po truputį supilame į miltų ir grietinės masę.
5. Viską labai gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių ir tešla taptų vientisa.
6. Į tešlą suberiame susmilkintą šokoladą ir riešutis. Viską gerai išmaišome.
7. Paskutinis tešlos akcentas, taurelė turimo likerio. Jei likerio neturite, galima įpilti ir brendžio. Dar kartą viską gerai, lėtais judesiais išmaišome.
8. Tešlą supilame į sviestu pateptą ir džiuvėsėliais apibarstytą skardą.
9. Pyragą 15 min. kepame 200 laipsnių temperatūroje Po 15 min temperatūrą sumažiname iki 150 laipsnių ir dar kepame apie 30 min. Praėjus laikui pyragą patikriname su mediniu pagaliuku. Jei ant pagaliuko nelieka tešlos, tuomet pragas iškepė ir jį galima išimti. 
Pyragą reikėtų laikas nuo laiko vis pažiūrėti, nes jo negalima perkepti, kitaip jis taps sausas ir praras savo žavesį ;)

Iškeptą pyragą galima valgyti ir tokį koks iškeptas, be jokio glaisto ar papuošimo. Jei norima, jį galima "paturbinti" ir dar ant jo uždėti namuose daryti krepu.

Kremui reikės:
100 g. sviesto
250 g. maskarponės ar kito patinkamo sūrio kremo
stiklinė cukraus pudros

1. Ant mažos ugnies (tepmeratūros) puode ištirpiname sviestą.
2. Į ištirpintą sviestą sudedame sūrį ir gerai išmaišome, sudedame cukraus pudrą. Visą laiką masę maišome, kad masė neprisviltų. 
3. Kai masė taps tiršta, ją šiek tiek atvėsiname ir galime pilti ant pyrago.
4. Jei norime, kad pyragas įsigertų kremu, užpylus kremą, su mediniu pagaliuku subadykime pyragą. Per skylutes kremas įsigers ir pyragas taps dar šlapesnis,
5. Taip kremu apipiltą  pyragą dar galima papuošis migdolo drožlėmis, spamguolėmis.
6. Bent pusvalandžiui taip paruoštą pyragą įdedame į šaldytuvą, kad kremas susigertų ir šiek tiek sustingtų.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą