2012 m. gruodžio 4 d., antradienis

Varškės keksas "Tėtis"

Yra patiekalų, kurie kažką primena...kažkam labai skanu ir net kartais sunku to atsisakyti...
Maniškis tėtis labai mėgsta varškę ir viską kas iš jos pagaminta. Kadangi tėtis yra labai didelis smaližius, kai kada palepinam jį kokiu skanėstu.
Šiandieną tėtis ligoninėje, nieko rimto, tačiau vis vien nėra labai jau smagu ten gulėti ir su nekantrumu jo laukti sugrįžtant namo. Šį vakarą padėjus visus darbus į šalį sumaniau iškepti varškės keksą, kurį nuvešiu rytoj jam pasmaguriauti.
Peržiūrėjusi keletą receptų sumaniau keletą jų sujungti ir padaryti savo, taigi dalinuosi savuoju varškės kekso "Tėtis" receptu.


Reikės:
150 g. sviesto
200 g. cukraus
3 kiaušiniai
vanilinio cukraus
500 g. varškės
100 ml. 35 proc. riebumo grietinėlės
250 g. miltų
kepimo miltelių
džiovintų spanguolių
razinų

1. Pirmiausiai išlydome sviestą ir jį šiek tiek pravėsiname.
2. Su smulkintuvu susmulkiname varškę, kad neliktų gumuliukų. Kartas nuo karto galima įpilti grietinėlės, taip masė pasidarys vientisa. Į gerai susmulkintą varškę supilame visą likusią grietinėlę ir gerai išmaišome.
3. Šiek tiek pravėsusį sviestą kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame. Plakant įmušame po vieną kiaušinį kol masė pradės putoti.
4. Į kiaušinių masę dedame po keletą šaukštų varškės masės ir viską gerai išplakame. Kartojame šį veiksmą, kol sudedame visą varškę.
5. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, supilame į varškės masę ir lėtais judesiais išmaišome.
6. Kaip jau minėjau tėtis yra didelis smaližius tad, šį keksą pagardinau džiovintomis spanguolėmis ir razinomis.
7. Gerai permaišytą masę krečiame į kekso formą ir kepame apie 45 minutes 200 laipsnių orkaitėje.

Skanaus ;)

2 komentarai: